5-ТЕ НАЙ-ВРЕДНИ ХРАНИ ЗА ДЕТЕТО ВИ

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Специалистите от детска кухня „Ян Бибиян“ смятат, че е важно да знаете с какво не бива да храните децата си. Затова Ви предлагаме кратък списък на храните, забранени за тях.

Fast Food

Безспорно е вкусна. Но това е заради многото мазнина и сол и добавения глутамат. Носи много празни калории, „Е“-та и почти никакви ползи. Разбира се, в краен случай можете да почерпите хлапето, но не го оставяйте да се пристрастява.

Чипсове, снаксове, крекери

Сол, препържена мазнина, много трансмазнини (хидрогенирани), изобилни калории, които се трупат като подкожна тлъстина. Това получава съкровището Ви с всяко пакетче чипс. Вкусът е за сметка на химията в тях.

Фабрично произведени сладкиши и десерти

Те съдържат най-вече рафинирано бяло брашно, рафинирана захар или още по-вредните ѝ заместители, хидрогенирани мазнини (трансмазнини) и общо взето – нищо полезно.

Колбаси

Ако само няколко пъти се зачетете подробно в етикетите им, сами ще разберете защо това не е храна за малки деца. И не – не заместват месото. Често дори имат много малко общо с него.

Безалкохолни, сокове и енергийни напитки

Подсладители, оцветители и стимуланти – това има в тях.
Ако Ви е трудно всеки ден да приготвяте балансирано няколко степенно меню, потърсете в близост до дома си детска кухня или ни се обадете.

Share This